Blir du syk av kontor-pulten?

Eksperter sier bakteriene florerer i kontorutstyret.

Publisert
Sist oppdatert

Snart kommer forkjølelses- og influensasesongen, og mange prøver å unngå smitte ved å hjemme seg bak pulten eller på kontroet - litt unna de hostende kollegene. Men eksperter sier pulten kan være det vanligste stedet folk blir smittet.

En studie fra universitetet i Arizona fra 2002 viser at en vanlig kontorpult har flere hundre ganger så høy konsentrasjon av bakterier sammenlignet med et do-sete. I tillegg er telefoner et yndet oppholdssted for bakteriene og virusene som gir forkjølelse og influensa.

Bakterier kan gi lungebetennelse og andre sykdommer, og de kan drepes med antibiotika. Viruser kan gi forkjølelse og influensa, og de kan ikke behandles med antibiotika.

Mikrobiolog Charles Gerba fra universitetet i Arizona talte antall bakterier på overflater på arbeidsplasser. På do-setene fant han 49 bakterier per kvaderattomme, mens han fant nesten 21.000 bakterier på det samme området på kontorpulter. På telefoner fant han 25.000 bakterier per kvaderattomme.

- Kontorpulter, telefoner, tastaturer og data-mus er knutepunkter for overføring av virus og bakterier, sier Gerba, som oppfordrer til bedre hygiene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer