Blir dyrere

Flere matprodusenter på Sørlandet varsler prishopp på sine varer.

PRISHOPP: Sørlandschips er blant dem som varsler høyere priser. Foto: Lise Åserud / NTB
PRISHOPP: Sørlandschips er blant dem som varsler høyere priser. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Paal Hennig-Olsen var i august i fjor ute og advarte om at han var bekymret for hvordan høye strømregninger kom til å påvirke bedriften han eier sammen med broren Martin.

På NHOs årskonferanse torsdag, som har temaet «Uro», var han blant dem som slo alarm om hva han frykter vil skje framover.

- Ja, vi er bekymret. Man blir jo det når det er så usikkert. Da stiger risikoen. Men vi skal gjøre det vi kan for å motvirke det, sier han til Børsen, som omtalte saken først

- Vi opplever økte utgifter på både strøm og råvarer, sier han til Fædrelandsvennen.

1. februar er det varslet at prisene i dagligvarebutikkene vil gjøre et nytt hopp. Under normale omstendigheter utgjør prisøkningene fra isfabrikken til Hennig-Olsen to-tre prosent. Men denne gang blir iskremen mellom fem og åtte prosent dyrere, avhengig av produkt.

- Så blir det enda dyrere gjennom de neste leddene. Til slutt er det kjedene som setter prisen ut til kunden, sier Paal Hennig-Olsen, som sammen med broren eier iskremfabrikken.

Også påleggsprodusenten Gorines og chipsprodusenten Sørlandschips varsler at de setter opp prisene ut til kjedene. Forrige uke kritiserte næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) dagligvareaktører som den siste tiden har varslet i mediene at prisene vil øke fremover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer