Bombrikke

Blir dyrere

Bompengeselskap gjør endringer.

NY ORDNING: Flyt går over til et månedlig brikkeabbonnement for leie av brikken. Foto: Ken Raymond Stamper
NY ORDNING: Flyt går over til et månedlig brikkeabbonnement for leie av brikken. Foto: Ken Raymond Stamper Vis mer
Publisert

I en e-post til sine kunder informerer bompengeselskapet Flyt om den nye ordningen. Fra 20. mars oppdaterer de avtalebetingelsene på kundenes avtaler.

- Vi har gjennomført en oppdatering av avtalebetingelsene for å støtte utviklingen i virksomheten vår. Avtalebetingelsene er oppdatert med utgangspunkt i utstederforskriften som regulerer vår virksomhet, skriver selskapet.

Nå venter et månedlig brikkeabonnement.

- Vi har oppdatert vilkårene slik at de er tydeligere, enklere å forstå og enklere å orientere seg i. I tillegg vil du som kunde ikke lenger betale depositum for bombrikken, men et månedlig brikkeabonnement for leie av brikken. Fra 20 mars 2023 er den månedlige prisen 5 kroner per prikke, skriver bompengeselskapet.

Tidligere har bombrikken vært helt gratis og man betalte et depositum, som ble betalt tilbake om man solgte bilen sin, avsluttet avtalen eller returnerte brikken til bompengeselskapet.

- Innbetalt brikkedepostium vil automatisk dekke dette fram til det er brukt opp. Brikkeabonnementet dekker kostnadene ved utstedelse og erstatning av bombrikken, og Flyt vil sende deg en ny brikke dersom batteriet på den gamle slutter å virke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.