Blir flådd levende

Nordmenn mesker seg i kreditt - og med effektive renter på nesten 60 prosent, er det nesten som å bli flådd levende. Med vår kredittkjøpskalkulator kan du imidlertid sørge for å ha litt bedre kontroll på hva det koster deg å låne penger.

Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Aftenposten hadde ti av Norges største kredittselskaper tilsammen lånt ut 23 milliarder kroner ved utgangen av 2004. Til sammenlikning var utlånet "bare" 17 milliarder kroner ved utgangen av 2001.

57 prosent i rente

Med andre ord: Folk låner med armer og ben, og advarslene er mange. For å låne penger, enten i form av forbrukslån i bank, gjennom kredittselskap eller kredittkortforetak, koster flesk.

Ifølge Aftenposten tar enkelte av kredittselskapene helt opp mot 57 prosent i effektiv rente for et lån på 10.000 kroner. I bankene ligger verstingene godt over 30-tallet.

Hvis du må

Men må du, så må du. Likevel kan det være utrolig lønnsomt å sjekke tilbudene til konkurrentene godt og grundig, før du velger selskap.

Generelt er det kredittselskapene som har de høyeste prisene, bankene de nesthøyeste og kredittkortselskapene de billigste prisene - når man altså ser på de usikrede lånene.

Ved hjelp av vår kredittkjøpskalkulator kan du beregne både månedsbeløp og effektiv rente. Det er nemlig den effektive renten som gir deg det endelige svaret på hvor lønnsomt - eller ulønnsomt - et lånetilbud er.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.