Kritikken hagler:

- Blir forbanna

Kostholdsrådet som står bakpå Tine-produktet skaper reaksjoner. Nå snur selskapet, som sier de skal endre teksten.

KREVER ENDRING: Personlig trener Glenn Ellingsen mener at Tine bør endre emballasjen umiddelbart. Foto: Amalie Bernhus Årtun / Dagbladet
KREVER ENDRING: Personlig trener Glenn Ellingsen mener at Tine bør endre emballasjen umiddelbart. Foto: Amalie Bernhus Årtun / Dagbladet Vis mer
Publisert

Du har kanskje hørt om anbefalingen «tre om dagen», som går ut på at man bør spise tre porsjoner med meieriprodukter hver dag for å dekke inntaket av kalsium og andre næringsstoffer.

Meierigiganten Tine står imidlertid i hardt vær om dagen etter at flere har lagt merke til en oppsiktsvekkende detalj på kartongen til Yt proteinmelk.

I liten skrift bak på kartongen, står det nemlig at den beregnede anbefalingen er for menn over 18 år.

Det har blant andre fått personlig trener Glenn Ellingsen, bedre kjent under navnet «Sinnatreneren» på TikTok, til å reagere.

- Det viser at likestillingen ikke har kommet så langt som den skal. Det er småting som dette man ikke nødvendigvis legger merke til. Jeg blir forbanna og irritert, sier han til Dagbladet.

Tine sier det har skjedd en glipp. Les svaret lenger ned i saken.

Reagerer

Ellingsen er ikke den eneste som reagerer.

Det var Ingrid Olsen Finvåg (25) som først delte sine frustrasjoner rundt proteinmelka på TikTok. Til TV 2 sier hun at dette er en av tingene i hverdagen som viser at det er forsket mer på menn enn kvinner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.