Blir IQ Tele-kunder uten å vite det

Rasende mennesker mottar i disse dager telefonregninger fra IQ Tele. Problemet er at kundene aldri har sagt ja til å bli kunder i selskapet.

Publisert
Sist oppdatert

Blir IQ Tele-kunder uten å vite det

  1. DinSides telefonkalkulator


Folk får samtidig beskjed om at abonnementene deres hos Telenor og Tele 2 er sagt opp.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Forbrukerkontorer over hele landet blir nå nedringt av rasende mennesker som er blitt kunder hos IQ Tele uten å vite det.

Må bevise

De fleste forteller at de har blitt oppringt av telefonselgere fra IQ Tele. De har enten sagt nei til å bli IQ Tele-kunder, bedt om å få tilsendt informasjon i posten eller ikke vært i kontakt med IQ Tele i det hele tatt.

Selskapet har likevel registrert dem som kunder. Forbrukerrådet reagerer skarpt på praksisen, men sier at IQ Tele har bevisbyrden.

- Det er IQ Tele som må bevise at de har inngått avtaler med forbrukerne, sier fungerende underdirektør Christina Moestue ved Forbrukerrådet i Oslo og Akershus.

Ekskludert

Ifølge Moestue er det umulig å komme i kontakt med IQ Tele. Folk mottar regninger uten selskapets adresse. Fakturaene er utstedet av Faktab Finans i Visby.

Forbrukermyndighetene reagerer på at IQ Tele lettvint kan avslutte folks kundeforhold med Telenor og Tele2 bak kundenes rygg.

Post og teletilsynet har nå kalt selskapet inn på teppet. Det kan ende med at IQ Tele blir ekskludert fra www.telepriser.no og DinSides telefonkalkulator.

Ta kontakt

Moestue har følgende råd til kunder som er blitt kunder hos IQ Tele mot sin vilje:

- Dersom du mener du ikke har noen avtale med IQ Tele, kontakt dem straks skriftlig og protester, sier Moestue.

HUSK: Har du ikke inngått noen avtale, har du heller ikke betalingsplikt.
- Ta også kontakt med teleleverandøren du har hatt til nå og fortell at du ikke har byttet, sier Christina Moestue.i Forbrukerrådet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer