Blir "lurt" av alkoholen

Vin og øl har blitt sterkere med årene. Du drikker mer enn du tror.

Vet du hvor mye alkohol som egentlig er i glasset du drikker? Foto: colourbox.com
Vet du hvor mye alkohol som egentlig er i glasset du drikker? Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi drikker mer alkohol enn vi er klar over, fordi drinker er blitt sterkere, ifølge en ny analyse som har sett på alkoholkonsumet til britene.

Alkoholkonsumet til den enkelte har økt med ti prosent siden år 2000 – til tross for at alkoholsalget har holdt seg på et stabilt nivå, skriver BBC.

Drikker du for mye? Test her!

I analysen kommer det også fram at både vin og øl har fått høyere alkoholprosent, men at folk er uvitende om dette.

Les også: Ti myter om alkohol

Mer alkohol

Markedsanalyseselskapet Mintel, som står bak den nye analysen, har utført både undersøkelser på egen hånd, i tillegg til å bruke en rekke andre kilder, som NHS. De så også på salgstallene til butikker, barer og puber.

I tillegg til at alkoholsalget har vært på et stabilt nivå siden 2000, viser resultatene at alkoholkonsumet har økt med ti prosent. Tidligere drakk man i gjennomsnitt 8,4 liter alkohol i året, mens nå drikker man 9,2 liter i året.

Vet du dette om alkohol? Test her!

Årsaken er trolig at mye av det vi kjøper er blitt sterkere, og inneholder mer alkohol. Tidligere inneholdt en vinflaske omkring 11 prosent alkohol, mens i dag ligger alkoholprosenten vanligvis på rundt 13 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.