Blir lykkeligere av hunden

Glem været, jobben, kjæresten og lotto-gevinsten, for nøkkelen til lykke kommer fra noe som er langt mer hårete.

Publisert
Sist oppdatert

Penger kan ikke kjøpe kjærlighet, men det kan menneskets beste venn, skriver avisen Life Style Extra.

En ny undersøkelse på 2000 mennesker, bestilt av Pedigree, viser at menneskets opplevelse av lykke forbedres med hele 81 prosent når de blir hundeeiere.

I følge forskningen så skorer hunder høyest på ”lykkeskalaen” og ligger foran andre faktorer som kan forbedre humøret til oss mennesker. Det å eie en hund slår andre lykkefaktorer som pent vær, jobbtrivsel og å være i et stabilt forhold. Penger kommer langt ned på skalaen over hva som gjør oss lykkelige.

Faktisk så viser det seg at å eie en hund gir mer enn bare en generell lykkefølelse. Undersøkelsen viser at over en femtedel (21 prosent) av personer med hund får utvidet sitt sosiale nettverket gjennom sine firbente vennene.

Hele 36 prosent har møtt partneren sin mens de har gått tur med hunden sin. Så mange som 25 prosent innrømmer å elske hunden sin mer enn kjæresten!

Mens det før var viktig å komme overens med svigerforeldre, er det nå minst like viktig, om ikke enda viktigere, å like hunden til partneren sin. Over halvparten av alle hundeeiere innrømmer at det sliter og tærer på forholdet dersom partneren ikke liker hunden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer