Blir over dobbelt så dyr

DinSide-leser steiler over regningen.

Samler du på edle dråper, kan det være fristende å importere selv, men pass på tollsatsene. Foto: colourbox.com
Samler du på edle dråper, kan det være fristende å importere selv, men pass på tollsatsene. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra tid til annen minner DinSide om hva som skjer dersom du handler ivrig i utlandet - fra Norge.

I dag minner vi om hva Roger erfarte da han ville innføre beskjedne mengder alkohol fra USA.

- Jeg tok akkurat inn 1 liter alkohol fra USA, delt på 1 flaske på 0,7 liter og syv miniflasker på 0,05 liter. For dette betalte jeg 475 kroner i toll og avgifter pluss et gebyr på 50 kroner for å betale med Visakort i tollskranken, sier Roger oppgitt.

Han mener Tollvesenet må ha gjort en feil. Whiskydråpene kostet omtrent 100 amerikanske dollar, tilsvarende 591 norske kroner med dagens kurs. I tillegg kom frakt på omtrent 100 norske kroner. Men totalt måtte Roger ut med 1.166 norske kroner for flasken som han bestilte på nettauksjonsstedet eBay.

Problemstillingen er aktuell fordi det fra 1. juli ble lov å importere alkoholholdig drikke til eget forbruk. Det betyr at du kan bestille fra utlandet i stedet for å handle på Vinmonopolet dersom du er på jakt etter en spesiell type vin eller sprit. Men Roger opplevde at samledråpene med årgangswhisky ble svært dyre.

Slik henger det sammen

DinSide har henvendt seg til Tollvesenet for å få svar på om regnestykket kan være riktig. I sine beregninger har Tollvesenet tatt utgangspunkt i import av en liter sprit.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer