Blodårene gir deg penger

Den første biometriske minibanken er lansert i Polen.

Glem fingeravtrykk. Nå er det blodårene dine som skal identifisere deg. Muligheten finnes allerede i minibanker i Polen. Foto: DinSide
Glem fingeravtrykk. Nå er det blodårene dine som skal identifisere deg. Muligheten finnes allerede i minibanker i Polen. Foto: DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Biometri er måling av biologiske mønstre, og nå er denne teknologien tatt i bruk for å identifisere minibankkunder. Ved å skanne pekefingeren kan minibanken kjenne igjen kunden og gi deg tilgang til kontoen og pengene dine.

Det er nærliggende å tro at det er fingeravtrykket som benyttes for identifikasjon, men ifølge CNN er det enda mer avansert teknologi som benyttes, nemlig skanning av blodårene som finnes inne i fingeren.

Testes ut i Polen

Det er den polske banken BPS som er de første i Europa til å teste ut denne formen for identifikasjon i minibanken.

Identifikasjonen skal være mulig fordi hvert menneske har et helt unikt mønster av små blodårer i fingeren, og dette sammenlignes med de tidligere registrerte profilene i banken for å identifisere hver og en kunde.

- Dette er en vesentlig mer pålitelig teknikk enn å bruke fingeravtrykk, sier Peter Jones, Hitachi's sikkerhets- og utviklingssjef, til CNN.

>>>Sikkert kort i sommer

Umulig å kopiere

Teknikken skal være så pålitelig fordi blodårene i fingeren, ifølge Jones, er umulige å kopiere fordi de ligger under hudens overflate. Fingeravtrykk kan derimot etterlate spor og potensielt reproduseres.

Svindel med blodåreskanning skal være umulig, med mindre noen tvinges til å samarbeide og legge fingeren på skanneren.

- Og før du spør, det fungerer ikke med fingre som er kappet av, sier Jones til CNN.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer