Blodtrykket i verden øker

Forekomsten av høyt blodtrykk rundt om i verden vil øke med 60 prosent de neste 20 årene, mener amerikanske forskere.

Publisert
Sist oppdatert

Høyt blodtrykk er indentifisert som den vanligste årsaken til tidlig død blant voksne. Høyt blodtrykk - hypertensjon - øker risikoen for skader på nyrene og hjerte-karsykdommer.

I følge forskning basert på data fra over 700.000 personer de siste 30 årene, har over en milliard voksne på verdensbasis høyt blodtrykk.

I 2000 var det 333 millioner voksne i industrialiserte land som led av hjerte-karsykdom, mens det i utviklingsland var 639 millioner. Forskningslederen mener at den mest markante økningen vil skje i utviklingsland med opptil 80 prosent økning, mens det i industrialiserte land vil være en økning på rundt 24 prosent.

- Innen 2025 regner vi med at rundt 1.56 milliarder mennesker vil lide av hjerte-karsykdom, sa doktor Jiang He fra Tulane University School of Public Health and Tropical Medicine til Reuters.

- Hjerte-karsykdom vil komme til å bli den mest alvorlige helseutfordringen i utviklingsland i fremtiden, mener He.

Han legger skylden for økningen av hjerte-karsykdomer på dårlig kosthold, høyt alkoholinntak og overvekt.

- Den beste måten å unngå fremtidige hjerteproblemer på er å redusere saltforbruket, gå ned i vekt, ha et moderat alkoholforbruk, forbedre spisevanene og trene mer, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer