Bløffer om slankeeffekt

Ikke la deg lure av mirakelkurene som skal gjøre deg slank. Produsentene av hele 38 av 42 slankemidler kunne ikke dokumentere at de slanker deg.

Publisert
Sist oppdatert

Det kommer fram i en undersøkelse det danske Forbrukerrådet gjennomførte nylig.

Jens Meldgaard Bruun, lege og fedmeforsker, gjennomgikk på oppdrag fra forbrukermyndighetene produsentenes vitenskapelige dokumentasjon for at slankemidlene faktisk er slankende.

Tuttifrutti-smak

Resultatet av undersøkelsen var nedslående.

- Generelt er det ikke snakk om dokumentasjon. Det høres flott og effektivt ut, men når man finleser de "fakta" som ligger til grunn, så holder de ikke mål, sier Gitte Gross i Forbrukerrådet i Danmark til bladet Tænk.

Konklusjonen er dermed at det eneste du slanker, er lommeboka.

Slankeproduktene varierer fra fettsyrer med tuttifrutti-smak, drikk med påstått "teflon-effekt" til eblecider-eddik og piller med skalldyrsfiber (!).

Tar vannet

"Hemmeligheten" bak de fleste produktene? Går vekta ned, skyldes det ikke at fettet forsvinner. I stedet fjerner produktene vann fra kroppen.

Dermed spretter du kjapt opp i vekt igjen etter at du har sluttet å knaske slankepiller eller drikke vann med kostbart pulver.

På bakgrunn av testen har det danske Forbrukerrådet anmeldt 38 av de 42 undersøkte slankeproduktene for villedende markedsføring og/eller mangelfull merking.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer