Blogger DU ulovlig?

Isabella Löwengrip granskes av det svenske Forbrukerombudet.

Isabella Löwengrip har fått mye oppmerksomhet det siste året, nå er hun i Konsumentverkets søkelys. Foto: Faksimile: Blondinbella.se
Isabella Löwengrip har fått mye oppmerksomhet det siste året, nå er hun i Konsumentverkets søkelys. Foto: Faksimile: Blondinbella.se Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Reklame skal fremstå som reklame. Hvis man ikke gir inntrykk av at det ikke er reklame, er det ulovlig. Vi kunne gransket norske bloggere, men det er vanskelig å avdekke det. Vi har foreløpig ikke jobbet noe med det, sier Gry Nergård, avdelingsdirektør og nestleder i Forbrukerombudet.

- Jeg vet at mange bransjer jobber med egne etiske retningslinjer, fordi enkelte utøver er dårlig bransjeskikk. Jeg tror det er de mest seriøse som har slike retningslinjer, sier Nergård.

Les også: Dette tjente bloggerne

For at det skal være reklame trenger det ikke være betalt for. Hvis en næringsinteresse står bak, da må det komme tydelig frem at det er reklame.

- Som fornøyd forbruker kan man legge inn egne erfaringer, når det ikke er betingelser bak. Hvis man får gratis body lotion, tipser om at den er bra, og deretter får enda mer gratis, da er det feil, sier Nergård.

- Hvis jeg som fornøyd forbruker skriver hva jeg liker og ikke, da stiller det seg annerledes, men det er vanskelig å avsløre på grunn av den lille forskjellen, sier Nergård

Svenskebloggerne blir gransket

Store svenske motebloggere blir igjen gransket av det svenske Konsumentverket og skatteverket. Dette er tredje gang Sveriges største bloggere blir gått i sømmene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer