Bloggere kan tjene på å være ærlige

Kanskje lønner det seg rett og slett å følge loven?

En masteroppgave fra BI antyder at bloggerne kan tjene på å være ærlige om sponsing. Foto: All Over Press
En masteroppgave fra BI antyder at bloggerne kan tjene på å være ærlige om sponsing. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor får du tips og inspirasjon til kjøp av nye produkter? En av de mest omtalte arenaene de siste årene er blogger. Før trodde mange at det man leste fra privatpersoner var ekstra pålitelig, da de ikke var klar over de økonomiske incentivene mange bloggere har for å skrive om ulike varer og tjenester. I de senere årene har det imidlertid blitt kjent for de fleste at bloggere både får penger og produkter i retur for omtale av selskaper, tjenester eller produkter.

Tvilsomt: Se opp for falske Mulberry-tilbud på Facebook

Til kamp mot skjult reklame

Slik virksomhet kan være brudd på markedsføringsloven. Mange overtredelser har ført til at Forbrukerombudet har truet med blogg-bøter og innført egne retningslinjer for hvordan bloggere bør merke sponsede innlegg.

Dette synes imidlertid ikke å være nok. Forbrukerombudet mener skjult reklame er i ferd med å bli et betydelig problem på nettet, spesielt fordi den når mange yngre mennesker. Ombudet har derfor bestemt seg for at 2013 skal være året da den skjulte reklamen skal frem i lyset.

Vil stanse skjult reklame på nett

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer