Blogget seg til jobb

Sosiale medier kan styrke arbeidssjansene dine. Om du bruker dem riktig. Av: Ida B. Klokk

Andreas Framnes fikk jobb, etter at han blogget om at han var arbeidsledig. Foto: Brian Cliff Olguin
Andreas Framnes fikk jobb, etter at han blogget om at han var arbeidsledig. Foto: Brian Cliff Olguin Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Andreas Framnes begynte å blogge, var ikke utgangspunktet å bruke bloggen til å gjøre seg attraktiv på arbeidsmarkedet. Men Framnes skjønte fort at det kunne bli en slags indirekte måte å søke jobb på.

- For det første ville jeg ha en jobb innen media/kommunikasjon/tekst, og fikk da mulighet gjennom bloggen å profilere meg som en habil tekstforfatter. Det er dritkjedelig å søke jobb, og for ikke å stagnere helt foran disse evinnelige offentlige søknadsportalene, holdt bloggen meg i form, rent forfattermessig, sier Framnes til DinSide.

Se også hvorfor Annas kreative CV ble en hit

Takker bloggen for jobben

Bloggen førte til at Andreas ble plukket opp av et rekrutteringsbyrå, som skaffet ham et vikariat som informasjonskonsulent ved Oslo Universitetssykehus.

- Jeg føler absolutt at jeg kan takke bloggen for vikariatet jeg fikk. Rekrutteringsbyrået Hammer & Hanborg synes bloggen var morsom og interessant, og de hadde derfor ingen skrupler med å sende meg i et vikariat der tekstforfatting var en sentral del av arbeidsoppgavene, sier han.

I forhold til Voe og Fotballfrue var nok ikke Andreas sin blogg veldig populær. Men på rundt halvannen måneds tid fikk han rundt 6000 sidevisninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer