Blomster gir bedre kolesterol

Bladene fra hibiscus-blomsten gir en velsmakende te. Men i tillegg kan de beskytte kroppen din mot høyt kolesterol.

Publisert
Sist oppdatert

Hibiscus-planten er i Norge også kjent som Hawairose og kan dyrkes hjemme som potteplante. Spesielt i arabiske land er bladene fra blomsten populære i urte-te.

Men bladene er ikke bare populære på grunn av smaken. Mange mener at hibiscus kan være godt for helsen, og det bekreftes nå av en gruppe forskere i Taiwan.

Lavere kolesterolBladene fra hibiscus-blomsten er en populær folkemedisin som er blitt brukt som et middel mot høyt blodtrykk og leverproblemer i flere asiatiske land. Og nå har forskerne ved Chung Shan Medical University i Taiwan undersøkt effekten av hibiscus-bladene på rotter.

Resultatene viser at hibiscus kan gi en betydelig reduksjon av det farlige kolesterolet LDL og oppbygingen av fett i blodårene. Forskerne regner med at disse resultatene også vil være gyldige for mennesker som får i seg bladene som en ekstrakt eller te.

Sunne antioksidanter- Tidligere forskning har vist at ekstrakter fra blant annet te og rødvin kan ha en gunstig virkning på kolesterolet og motvirke oppbyggingen av fett i blodårene. Men dette er det første studiet som viser at hibiscus også har denne egenskapen, sier forskningsleder Chau-Jong Wang til BBC News.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer