Blomster gir bedre kolesterol

Bladene fra hibiscus-blomsten gir en velsmakende te. Men i tillegg kan de beskytte kroppen din mot høyt kolesterol.

Publisert
Sist oppdatert

Hibiscus-planten er i Norge også kjent som Hawairose og kan dyrkes hjemme som potteplante. Spesielt i arabiske land er bladene fra blomsten populære i urte-te.

Men bladene er ikke bare populære på grunn av smaken. Mange mener at hibiscus kan være godt for helsen, og det bekreftes nå av en gruppe forskere i Taiwan.

Lavere kolesterolBladene fra hibiscus-blomsten er en populær folkemedisin som er blitt brukt som et middel mot høyt blodtrykk og leverproblemer i flere asiatiske land. Og nå har forskerne ved Chung Shan Medical University i Taiwan undersøkt effekten av hibiscus-bladene på rotter.

Resultatene viser at hibiscus kan gi en betydelig reduksjon av det farlige kolesterolet LDL og oppbygingen av fett i blodårene. Forskerne regner med at disse resultatene også vil være gyldige for mennesker som får i seg bladene som en ekstrakt eller te.

Sunne antioksidanter- Tidligere forskning har vist at ekstrakter fra blant annet te og rødvin kan ha en gunstig virkning på kolesterolet og motvirke oppbyggingen av fett i blodårene. Men dette er det første studiet som viser at hibiscus også har denne egenskapen, sier forskningsleder Chau-Jong Wang til BBC News.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.