Bobil og campingvogn

Bobilboom: Ikke gå på en smell

Planlegger du ferie med bobil eller campingvogn i sommer? Da bør du lese dette først.

HYTTE PÅ HJUL: Vil du bruke sommeren til å rulle rundt i Norge og kunne bo i kjøretøyet? Før du går til innkjøp av bobil, bør du tenke på en del ting. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
HYTTE PÅ HJUL: Vil du bruke sommeren til å rulle rundt i Norge og kunne bo i kjøretøyet? Før du går til innkjøp av bobil, bør du tenke på en del ting. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De aller fleste av oss belager oss på norgesferie i år. Noen vil besøke nye byer i vårt langstrakte land, noen trekker til fjells og noe skal cruise rundt i en bobil eller med ei campingvogn på slep.

- Vi har økning i salgsvolumet, spesielt på bobil, med opp mot 50 prosent bedre salg enn i fjor. Salget eksploderte rett etter påske, i alle fall hos oss, sier daglig leder Rolf Kanstad ved Kroken Oslo, én av sju landsdekkende bobilforretninger – fra Kristiansand i sør til Bodø i nord.

Velger camping framfor charter

Morten Bekkevold, som driver Innlandets største caravansenter i Elverum, forteller NRK at bobiler fra 800.000 kroner og oppover går unna.

Det er nemlig mye «sydenfolk» som kommer, altså folk som pleier å reise til Syden to til tre ganger i året, men som nå må feriere i Norge, ifølge ham.

- Mange av kundene kjenner vi fra før, da de har vært innom oss og fått tilbud, men nå «hopper mange av dem ned fra gjerdet». Den betydelige veksten vi ser nå, derimot, er hovedsakelig førstegangskjøpere som vil «fikse sommerferien 2020», sier Kanstad ved Kroken Oslo til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.