BØKER: Hvor mye må du betale for frakt?

Nettbokhandelen som kan friste med den laveste bokprisen, er ikke nødvendigvis billigst når det kommer til stykket. Sjekk alltid fraktkostnadene før du bestiller bøker på nett.

Hvor mye må du ut med i fraktkostnader hos de ulike nettbokhandlene? Vi har sett nærmere på 13 av dem og gir deg svar. Foto: Per Ervland
Hvor mye må du ut med i fraktkostnader hos de ulike nettbokhandlene? Vi har sett nærmere på 13 av dem og gir deg svar. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens bokfeber.no kun krever 1 krone for å sende deg en bok, forlanger gnist.no hele 51 kroner for samme tjeneste. Det betyr at en pocketbok til 149 kroner i praksis vil koste 150 kroner hvis du kjøper den av bokfeber.no - og 200 kroner hvis du kjøper den hos gnist.no.

Vi har tatt for oss hele 13 nettbokhandler og sett på hvilke fraktkostnader disse opererer med. Og vår gjennomgang avslører altså oppsiktsvekkende store forskjeller mellom rimeligste og dyreste aktør. Bokfeber.no og gnist.no er imidlertid de mest ekstreme eksemplene, det normale er at fraktkostnadene ligger et sted mellom 19 kroner (4 butikker) og 39 kroner (5 butikker). I gjennomsnitt opererer de 13 nettbokhandlene i vår undersøkelse med en fraktkostnad på 29 kroner.

Per handel

Det er viktig å være klar over at samtlige aktører opererer med en fraktkostnad "per ordre". Det betyr at du slipper unna med den oppgitte fraktkostnaden uansett om du kjøper én eller 20 bøker.

Gratis over et visst beløp

Vær også klar over at hele 9 av de 13 butikkene tilbyr gratis frakt dersom du handler over et visst beløp. Aller mest rause er capris.no og bokkilden.no, som tilbyr fri frakt for bestillinger som overstiger henholdsvis 195 og 198 kroner. Det innebærer at du i som regel vil få fri frakt om du handler en normalpriset hardback-bok eller to paperback-bøker. Det gjennomsnittlige handlekravet hos de ni aktørene som tilbyr fri frakt, er 309 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.