Bokhandel på nett - verken billig eller bra

Regner du inne i ferien? Hva med å bestille ferielektyren via Internett? Du kan få gratis levering, men du sparer lite og ingenting i forhold til butikkpris.

Publisert

Nordmenn er et lesende folk. Og utbredelsen av Internett er høyere i Norge enn i de fleste andre land i Europa. Alt skulle derfor ligge til rette for suksessfullt nettsalg av litterære nyheter og klassikere i Norge.

Men har bokhandlerne utnyttet dette markedet?

Lite nettrabatt

Vi har sjekket mulighetene for å handle bøker på nettet, og prisene. Og inntrykket var at bokhandlernes nettsted var vanskelige å finne fram på. Selv med en relativt solid erfaring med Internett, var det ikke lett å finne informasjon om leveringstid og fraktkostnader.

Prisene var heller ikke mye å skrive hjem om. Ved de norske nettstedene kostet bøkene akkurat det samme som i butikken. At prisene på nyheter i utgangspunktet er de samme på nettet som i butikkene, er ikke noen bombe med dagens reguleringer på bokmarkedet. Men vi savner nettrabattene! Bare bokkilden hadde rabatter for medlemmer.

Sommerens bestselgere

Vi valgte tre bøker som ligger på bestselger listene hos de største norske bokhandlerne. Her har du dem i kortversjon: Noveller fra Papa: Den bestselgende boken hos NORLI for tiden. Dette er første gang Hemingways berømte historier om Nick Adams foreligger i komplett norsk oversettelse. Her følger vi Nick Adams, (kanskje den av Hemingways litterære skikkelser som ligger nærmest opp til han selv), gjennom barndom og ungdomstid, som soldat og krigsreporter og til han blir forfatter og far.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer