Øl på boks eller øl på flaske, spiller det noen rolle? Ja, skal vi tro ekspertene.
- Jeg kjøper nesten utelukkende øl på boks, for det holder seg mye bedre, sier Pedro Kringen.
Årsaken er nettopp det som gir mange av oss lyst på en herlig, iskald øl: sola.
- Sollys kan igangsette en fotokjemisk reaksjon som fort kan forringe ølet, forklarer Arne Mo.
Øl skal, ifølge renhetsloven, inneholde korn, vann, malt og humle, og det er særlig sistnevnte som blir påvirket av sola.
- Humleoljene blir påvirket av sollyset og danner svovelforbindelser, det amerikanere gjerne kaller skunk: Det dufter og smaker pyton og svovel og … unnskyld: Drit.
Rådet gjelder derfor spesielt aromatiske og humlerike øl som IPA.
Bevarer ølets egenart
En ting er det du har kontroll over, som hvor du oppbevarer ølet, og du kommer langt med å oppbevare flaskeølet mørkt. Men hva har skjedd med ølet før du tar det med deg hjem fra butikken?
- Jeg har merket meg at IPA på flaske gjerne blir likere på smak, mens øl på boks beholder den originale karakteren mye bedre, sier Kringen.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger