Bølgen og Mois sommervin

Restauranteiernes favoritter.

Bølgen og Mois sommervin
Publisert
Sist oppdatert

Kokk Trond Moi og vinkelner Toralf Bølgen har i etterkant oppstarten av kafeen på Henie Onstad-museet, på Høvikodden i Bærum i 1995, blitt store navn innen mat og god drikke. I dag har eier de fem restauranter med til sammen 150 medarbeidere, og har flere bokutgivelser bak seg. Lykkeligvis deler de to kunnskapsrike herrene og deres medarbeidere på kunnskapen.

Vinanmelderens 100-kronersvin

DS: Vi ønsker oss god vin som ikke er dyr, daglig leder på Bølgen og Moi, Frode Skarpås:

- Dere vil vel ha noe som dere får på polet og ikke bare spesialviner som vi restaurantfolk vet om, spør Frode Skarpås.

En halv straks serverer Frode Skarpås DinSides lesere følgende tips - og de står fint til maten vi gjerne spiser sommerstid:

Sensommerkveld hos Bølgen og Moi på Høvikodden.
Sensommerkveld hos Bølgen og Moi på Høvikodden. Vis mer


- Av hvite viner vil jeg trekke frem en relativt smaksrik Soave fra produsenten Tamellini. Distriktet den kommer fra er Veneto og ligger langt nord i Italia. Vinen er tørr men har en rikhet og fylde som passer godt til hvitt kjøtt, for eksempel kylling. Selvsagt er den også en god følgesvenn til fisk og skalldyr. Pass på at den ikke er iskald når du serverer, da mister den lett noe av smaksrikdommen. Pris på Vinmonopolet er 100 kroner. Vinen heter altså Tamellini Soave.

Torgrim Eggens billige favoritt

Mer hvitt

- Tenk deg at du spiser noe stekt krydret mat, gjerne noe thai-inspirert. Da trenger du en hvitvin med god restsødme, for å matche de heavy smakene i østens krydder. Her kan du prøve en Riesling Kabinett fra produsenten Dr. Loosen. Denne Mosel-vinen er typisk for det beste av dette området. Vinen er lett, aromatisk, elegant og har en god porsjon restsødme – men uten at det tipper over. Friskheten er i god behold. Drikk den til krydret mat, eller bare som en kosevin på terrassen. Den koster cirka 120 kroner. Navnet er Dr Loosen Wehlener Sonnenuhr Riesling Kabinett.

Rosé:

- Her er det mange å velge i. Jeg har stor sans for Il Mimo som kommer fra Piemonte i Nord-Italia. Et perfekt følge til reker, salater, fiskeretter eller bare for seg selv. Vinen har preg av røde bær både i duft og smak. Passe syrestruktur og fin fylde. Den er verdt prisen, 140 kroner. Il Mimo Rose heter vinen.

Rødt

- Mange viner fra den nye verden er ypperlige grillviner. Vina la Rosa har laget en deilig vin på Malbec-druen. Dette er en rik og fyldig variant med masse rød frukt i smaken. Her er det bare å ta frem grillen og et stykke god entrecote. Prisen er også hyggelig, cirka 90 kroner. Gå for Vina la Rosa Malbec 2006

DE BESTE BOBLENELes også vår test av musserende vin: >>> Denne champagnen er best


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer