Bølgen og Mois sommervin

Restauranteiernes favoritter.

Bølgen og Mois sommervin
Publisert
Sist oppdatert

Kokk Trond Moi og vinkelner Toralf Bølgen har i etterkant oppstarten av kafeen på Henie Onstad-museet, på Høvikodden i Bærum i 1995, blitt store navn innen mat og god drikke. I dag har eier de fem restauranter med til sammen 150 medarbeidere, og har flere bokutgivelser bak seg. Lykkeligvis deler de to kunnskapsrike herrene og deres medarbeidere på kunnskapen.

Vinanmelderens 100-kronersvin

DS: Vi ønsker oss god vin som ikke er dyr, daglig leder på Bølgen og Moi, Frode Skarpås:

- Dere vil vel ha noe som dere får på polet og ikke bare spesialviner som vi restaurantfolk vet om, spør Frode Skarpås.

En halv straks serverer Frode Skarpås DinSides lesere følgende tips - og de står fint til maten vi gjerne spiser sommerstid:

- Av hvite viner vil jeg trekke frem en relativt smaksrik Soave fra produsenten Tamellini. Distriktet den kommer fra er Veneto og ligger langt nord i Italia. Vinen er tørr men har en rikhet og fylde som passer godt til hvitt kjøtt, for eksempel kylling. Selvsagt er den også en god følgesvenn til fisk og skalldyr. Pass på at den ikke er iskald når du serverer, da mister den lett noe av smaksrikdommen. Pris på Vinmonopolet er 100 kroner. Vinen heter altså Tamellini Soave.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer