Boligkjøp uten lån og renter

Hvis du vil unngå å betale renter finnes det alternative finansieringsløsninger for boligkjøp.

BOLIG UTEN LÅN: Islam forbyr riba, som ifølge mange muslimske lærde skal forstås som renter. Boligkjøp uten lån er derfor et alternativ  spesielt rettet mot muslimske kunder. Foto: PANTHERMEDIA
BOLIG UTEN LÅN: Islam forbyr riba, som ifølge mange muslimske lærde skal forstås som renter. Boligkjøp uten lån er derfor et alternativ spesielt rettet mot muslimske kunder. Foto: PANTHERMEDIA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De færreste av oss har nok penger på sparekontoen til å kjøpe en bolig kontant. Derfor innebærer anskaffelse av bolig som regel å ta opp et lån, som betales tilbake med renter til banken.

Det finnes imidlertid selskaper som tilbyr alternative veier å skaffe seg bolig, uten at verken banken, lån eller renter er involvert.

Les også: Finansier boligdrømmen med utleiedel

Partnerskap i stedet for lån

Selskapet Global Housing er et aksjeselskap som driver med kjøp, salg og utleie av eiendommer, og som blant annet tilbyr en alternativ finansieringsløsning for kunder som ønsker å skaffe seg bolig rentefritt.

Selskapet går nemlig inn som partner i et boligkjøp, og leier bort sin andel av boligen til kunden. Samtidig har kunden innenfor en avtalt tidsperiode mulighet til å kjøpe en stadig større andel, helt til kunden til slutt eier hele boligen.

Slik fungerer rentefritt boligkjøp

La oss si at du vil kjøpe en leilighet til to millioner kroner. Du finner boligen sammen med Global Housing, og dere blir enige om hvor mye hver av dere skal gå inn med. Hvis du går inn med 15 prosent av kjøpesummen (som er minimumskravet), inngår dere en sameiekontrakt der du eier 15 prosent og Global Housing eier 85 prosent av boligen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer