Kommentar

Boliglån-tabbene du taper titusener på

... eventuelt grepene med boliglånet som sparer deg for titusener. Ja, du kan til og spare hundretusener om du er heldig.

BOLIGLÅN: Har du boliglån, kan du gjøre både små, raske eller større og mer tidkrevende grep for å gjøre lånet billigere å betjene. Økonomijournalist Eilin Lindvoll i Dinside ramser opp alt du kan gjøre. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke.
BOLIGLÅN: Har du boliglån, kan du gjøre både små, raske eller større og mer tidkrevende grep for å gjøre lånet billigere å betjene. Økonomijournalist Eilin Lindvoll i Dinside ramser opp alt du kan gjøre. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Renta skal etter all sannsynlighet opp i løpet av året, og er du én av mange boliglånskunder som har kunnet glede deg over lave rentekostnader i over et år nå, må du nok belage deg på høyere månedlige utgifter framover.

Det er imidlertid mye du kan gjøre for å få ned totalkostnadene på boliglånet ditt - kanskje nok til å spare inn renteøkningen som kommer.

Til sammen kan du fort spare titusener, til og med hundretusener dersom du har høy gjeld og gjør mange grep på én gang.

1. Prut på renta

Sjekk boliglånet ditt via sammenligningstjenesten til Finansportalen, og se hvordan renta du har på lånet er i forhold til de andre tilbudene som finnes der ute.

Er det slik at renta di er betydelig høyere enn det laveste tilbudet, anbefaler jeg deg absolutt å ringe eller sende en e-post til banken og be om lavere rente.

Det er flere argumenter du kan bruke for å få rentekutt, blant annet at det finnes bedre tilbud for deg hos konkurrerende banker, og at hvis nåværende bank ikke setter ned renta di, flytter du rett og slett lånet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer