Boliglån til 3 prosent

APRILSNARR: En norsk bank tilbyr nå boliglån til danske renter gjennom morselskapet Den Danske Bank. Men det er et par kriterier du må oppfylle for å komme i betraktning.

Boliglån til 3 prosent
Publisert
Sist oppdatert

Tilbudet må sies å være unikt sett i sammenheng med det rentenivået vi har her i kongeriket.

Lav styringsrente

Nationalbankens rente, diskontoen, som tilsvarer Norges Banks styringsrente, er nå på bare 2,50 prosent. Det betyr at de beste bankene i Danmark tilbyr sine kunder lån til 3,00 prosent.

Sist gang renten var så lav i Danmark var i 1933.

Det nye er at denne renten nå også blir tilgjengelig for nordmenn gjennom Den Danske Banks filial i Norge. Den Danske Bank gir i forveien gir sine danske lånekunder boliglån til 3 prosent i rente.

Dette betyr at Den Danske Bank påtar seg den valutarisikoen slike lån naturligvis innebærer. Det betyr også at lånet ditt fremdeles er i norske kroner. Du får dermed i både pose, sekk og veske.

Dansketiden


- Vi vet at dette er et utrolig bra tilbud til våre norske lånekunder. Men vi liker nordmenn her i Danmark, og setter stor pris vårt gode naboskap. Derfor ønsker vi nå å hjelpe norske gjeldsslaver til billigere lån, sier Preben S. Vindel i Den Danske Bank.

S. Vindel kan likevel ikke la være å hovere litt over dansketiden.

- Det er jo ikke første gang Danmark har gitt økonomisk støtte til våre naboer i nord sier han, og viser til perioden hvor Norge hørte under Danmark.

Få krav

Ifølge Preben S. Vindel er det bare et par enkelte krav som må oppfylles:

- For det første må man bevise at man er i Danmark minst to ganger årlig. For å overvåke dette, kommer vi til å inngå et samarbeid med Color Line, Stena Line, DFDS og SAS. I tillegg krever vi at de som får lån må ha god forståelse for det danske tallsystemet. Dette skyldes at enkelte av de skriftlige dokumentene vil komme direkte fra hovedkontoret i Danmark, avslutter Preben S. Vindel.

Vi har laget en test som kan gi deg en pekepinn på om du klarer talltesten til Den Danske Bank. Den tar du ved å klikke på start-knappen nedenfor.

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer