Boliglån til 3 prosent

APRILSNARR: En norsk bank tilbyr nå boliglån til danske renter gjennom morselskapet Den Danske Bank. Men det er et par kriterier du må oppfylle for å komme i betraktning.

Boliglån til 3 prosent
Publisert
Sist oppdatert

Tilbudet må sies å være unikt sett i sammenheng med det rentenivået vi har her i kongeriket.

Lav styringsrente

Nationalbankens rente, diskontoen, som tilsvarer Norges Banks styringsrente, er nå på bare 2,50 prosent. Det betyr at de beste bankene i Danmark tilbyr sine kunder lån til 3,00 prosent.

Sist gang renten var så lav i Danmark var i 1933.

Det nye er at denne renten nå også blir tilgjengelig for nordmenn gjennom Den Danske Banks filial i Norge. Den Danske Bank gir i forveien gir sine danske lånekunder boliglån til 3 prosent i rente.

Dette betyr at Den Danske Bank påtar seg den valutarisikoen slike lån naturligvis innebærer. Det betyr også at lånet ditt fremdeles er i norske kroner. Du får dermed i både pose, sekk og veske.

Dansketiden

- Vi vet at dette er et utrolig bra tilbud til våre norske lånekunder. Men vi liker nordmenn her i Danmark, og setter stor pris vårt gode naboskap. Derfor ønsker vi nå å hjelpe norske gjeldsslaver til billigere lån, sier Preben S. Vindel i Den Danske Bank.

S. Vindel kan likevel ikke la være å hovere litt over dansketiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer