Boliglån til den evige vikar

Landets største bank innvilger boliglån selv om du ikke er fast ansatt. Men du må vise at du kan være flink.

Publisert
Sist oppdatert

- Vi vektlegger søkernes potensielle inntjeningsevne og setter ikke som absolutt krav at folk må være fast ansatt for å få boliglån, sier Informasjonssjef i DnBNOR Eivind Grønstad, og viser til at banken innvilger førstehjemslån til studenter. I følge prislisten innebærer tilbudet lån på inntil 100 prosent av kjøpesummen til litt over 3 prosent effektiv rente .

- Det er nok lettere for en som er fast ansatt å få innvilget boliglån, enn for en som har strøjobber. Men får vi presentert et godt case, vil også midlertidig ansatte få låne hos oss, sier han, og gir følgende eksempler på hva som kan overbevise DnBNOR om at du kan betjene et boliglån.

Dokumentasjon på at du i noen år har klart å betale husleie og spart penger i tillegg.Et realistisk budsjett med rom for boliglån.En BSU-konto viser at du har greid å legge til side penger selv om du ikke har vært fast ansatt.- I tillegg kan jo sidesikkerhet, som for eksempel pant i foreldres bolig, være en hjelp i søknaden, sier Grønstad, og gjentar at bankens generelle holdning er at det er kundens utsikter til fast inntekt som teller når søknaden gjennomgås.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer