Boliglån etter renteoppgangen

- Boliglånet vårt kan bli 60.000 kroner dyrere

Guro og Ole Petter vurderer både å prute på renten og bytte bank.

FERSKE BOLIGKJØPERE: Guro Frey (27) og Ole Petter Grøntvedt (25) kjøpte leilighet på Oppsal i Oslo i februar. Nå kan de risikere at boliglånet blir 60.000 kroner dyrere. Foto: Nina Hansen
FERSKE BOLIGKJØPERE: Guro Frey (27) og Ole Petter Grøntvedt (25) kjøpte leilighet på Oppsal i Oslo i februar. Nå kan de risikere at boliglånet blir 60.000 kroner dyrere. Foto: Nina Hansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går kom beskjeden «alle» ekspertene forventet: Norges Bank satte opp styringsrenten med 0,25 prosentpoeng, slik at renten som legges til grunn for alle andre renter er på 0,75 prosent.

Guro Frey (27) og Ole Petter Grøntvedt (25) kjøpte leilighet på Oppsal i Oslo i februar, og visste at en renteøkning lå i kortene ved dette rentemøtet, men de trodde likevel ikke at det faktisk kom til å skje, i likhet med én av fem andre nordmenn.

- Det første vi tenkte var: Hva vil dette si for oss og vårt boliglån, sier Guro til Dinside.

Usikker på hva renteøkning betyr for ditt boliglån? Sjekk vår renteendringskalkulator!

Forbereder seg på å prute

Samboerparet har et boliglån på litt over 2.550.000 kroner i Ørland Sparebank. Boliglånet har en flytende rente på 3,5 prosent og de betaler mellom 12.000 og 13.000 kroner i måneden.

Guro og Ole Petter var på hugget etter oppgangen i styringsrenten og snakket med banken allerede morgenen etter for å høre om de vurderer å sette opp utlånsrenten. «Vi venter og ser», svarte banken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer