Boligprisene faller

Boligprisene falt 0,4 prosent i august justert for sesongvariasjoner

Boligprisene i Norge steg 1,2 prosent i august. Men justert for sesongvariasjoner falt prisene med 0,4 prosent, viser nye tall fra Eiendom Norge.

PRISFALL: Det er ikke like mange som kommer på visninger lenger, og det tar ofte lengre tid å selge boligen. Det kan være godt nytt for boligkjøpere. Foto: Per Ervland
PRISFALL: Det er ikke like mange som kommer på visninger lenger, og det tar ofte lengre tid å selge boligen. Det kan være godt nytt for boligkjøpere. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert

– 1,2 prosent ser kanskje ikke så verst ut, men for august å være er det en svak utvikling som kommer etter flere svake måneder, sa administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge da han presenterte boligprisutviklingen for august tirsdag formiddag.

Hele landet

August er normalt den nest sterkeste måneden i boligmarkedet etter januar. Ekspertene spådde at årets august ville ende med 0-vekst på landsbasis, men var nokså enige om at de ville falle ytterligere i Oslo.

Fasiten er at den svake utviklingen gjør seg gjeldende i hele landet. Dreyer er usikker på om det skyldes en smitteeffekt fra Oslo-markedet som følge av medieomtalen, eller om det er vanskeligere tilgang på boliglån.

Fjerde måned på rad

– Vi har nå fall i prisene for fjerde måned på rad, og før det hadde vi to måneder med flat utvikling. Det betyr at vi har lagt bak oss seks måneder med svak eller moderat boligprisutvikling, sa Dreyer.

– Det betyr at vi for 2017 samlet nå venter negativ vekst ved årets utløp, sa han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer