Boligprisstatistikk for oktober 2020

Boligprisene steg med 0,5 prosent

Dette viser ferske oktober-tall fra Eiendom Norge.

FØRSTEGANGSKJØPERE: Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand gir råd til deg som er førstegangskjøper. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Starten av en ny måned betyr oppsummering av måneden som er forbi - deriblant gjennom boligprisstatistikken til Eiendom Norge.

Og, tallene viser at boligprisene steg med 0,5 prosent i oktober. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 1,1 prosent.

Alt i alt er boligprisene nå 7,1 prosent høyere enn for ett år siden.

- Kan bryte sesongmønsteret

- Boligprisene fortsetter å stige i oktober, noe som er unormalt for denne tiden av året, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge i en pressemelding.

- Hvis denne trenden vedvarer ut året, er sesongmønstret i det norske boligmarkedet - med stigende priser i første halvår og synkende priser i andre halvår - brutt, fortsetter han.

Administrerende direktør Carl Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund påpeker at boligmarkedet er sterkt preget av «coronaeffekten», og prisutviklingen minner om 2016-nivå.

- Boligen er et nødvendig gode som får høy prioritet i nedgangstider. Pandemien har fått oss til å sette enda større pris på en trygg og god bolig, og lave renter gjør det mulig for mange å betale mer for å oppnå dette. Paradoksalt nok kan den senere tids smitteoppblomstring forsterke denne trenden, sier Geving til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer