Bolig- og leieprisstatistikk for februar 2021

Boligprisene stiger, leieprisene stuper

Spesielt hovedstaden utmerker seg, både på eie- og leiemarkedet.

PRIVAT LÅN: Vil du kjøpe bolig, men har ikke tilstrekkelig med oppsparte penger eller får nok i lån fra banken? Da kan privat lån være løsningen, men det kan være potensielle feller ved private lån også. Video: Embla Hjort-Larsen. Foto: Nordea / John Trygve Tollefsen Vis mer
Publisert

Ifølge februar-tallene fra Eiendom Norge steg boligprisene med to prosent, korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 1,3 prosent.

- Dette er blant de sterkeste februar-månedene i boligprisstatistikkens historie. Kun februar 2009, da markedet hentet seg inn igjen etter finanskrisen, var sterkere, understreker administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Ser vi på leiemarkedsprisene, derimot, kostet det i snitt 9728 kroner å leie en bolig i februar. Det er 0,9 prosent høyere enn i januar, men 0,3 prosent lavere enn i februar 2020, viser ferske tall fra Husleie.no.

Oslo-faktor på både eie- og leiemarked

Hovedstaden har lenge vært preget av høy etterspørsel og lavt tilbud når det gjelder kjøp og salg av boliger - og dette er en avgjørende faktor som presser boligprisene opp.

Februar-tallene til Eiendom Norge viser at Oslo hadde den sterkeste sesongkorrigerte prisutviklingen og den sterkeste tolvmånederes veksten på henholdsvis 2,4 og 15,2 prosent.

Svakest sesongkorrigert prisutvikling hadde Tønsberg m/Færder med en oppgang på 0,3 prosent, mens Tromsø har hatt den svakeste utviklingen de siste tolv månedene med en oppgang på 5,6 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.