Bolig- og leieprisstatistikk for februar 2021

Boligprisene stiger, leieprisene stuper

Spesielt hovedstaden utmerker seg, både på eie- og leiemarkedet.

PRIVAT LÅN: Vil du kjøpe bolig, men har ikke tilstrekkelig med oppsparte penger eller får nok i lån fra banken? Da kan privat lån være løsningen, men det kan være potensielle feller ved private lån også. Video: Embla Hjort-Larsen. Foto: Nordea / John Trygve Tollefsen Vis mer
Publisert

Ifølge februar-tallene fra Eiendom Norge steg boligprisene med to prosent, korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 1,3 prosent.

- Dette er blant de sterkeste februar-månedene i boligprisstatistikkens historie. Kun februar 2009, da markedet hentet seg inn igjen etter finanskrisen, var sterkere, understreker administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Ser vi på leiemarkedsprisene, derimot, kostet det i snitt 9728 kroner å leie en bolig i februar. Det er 0,9 prosent høyere enn i januar, men 0,3 prosent lavere enn i februar 2020, viser ferske tall fra Husleie.no.

Oslo-faktor på både eie- og leiemarked

Hovedstaden har lenge vært preget av høy etterspørsel og lavt tilbud når det gjelder kjøp og salg av boliger - og dette er en avgjørende faktor som presser boligprisene opp.

Februar-tallene til Eiendom Norge viser at Oslo hadde den sterkeste sesongkorrigerte prisutviklingen og den sterkeste tolvmånederes veksten på henholdsvis 2,4 og 15,2 prosent.

Svakest sesongkorrigert prisutvikling hadde Tønsberg m/Færder med en oppgang på 0,3 prosent, mens Tromsø har hatt den svakeste utviklingen de siste tolv månedene med en oppgang på 5,6 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer