Bollesuksess fra Deli de Luca

Selger 3 millioner boller i året.

Publisert
Sist oppdatert

Hvetebolle-entusiaster har hatt mye å glede seg over de siste årene. Hveteboller kjøpt fra butikk er ikke lenger tørre opplevelser med hard skorpe og mye luft. I hvert fall ikke hvis du handler på de riktige stedene.

Nordmenn har fått øynene opp for bollene til Deli de Luca, som nå selger 3 millioner boller i året. Salget tok av i februar 2006 da butikkjeden fant nøkkelen til bollesuksess. Før 2006 solgte butikkjeden 350.000 boller i året - riktignok med noen færre utsalgssteder.

- Da begynte vi å lage dem på en annen måte. Vi hever bollene i romtemperatur i stedet for i heveskap, og så sammenbaker vi dem, forklarer Thor Johansen, daglig leder for Deli de Luca.

Med sammenbaking mener Johansen at bollene ligger inntil hverandre under steking og blir skilt fra hverandre først når kundene er klare for boller.

Kaffe til bollene? Se vår store test av kjøpekaffe

Unngår varmeskap

- Bollene blir saftigere på denne måten. Tidligere har man hevet bollene i varmeskap og tilført masse luft.

Han innrømmer at den vellykkede baketeknikken er hentet fra Espa-stasjonen, som er viden kjent for bollene sine. Ifølge Johansen selger Espa Servicesenter, som ligger ved E6 i Stange kommune ved Mjøsa, alene nesten 1,2 millioner boller i året.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer