Bommer på sideveier kan forsvinne

KAN BLI FÆRRE: Bomstasjoner på sideveier bør bort, mener regjeringen. Foto: Aleksander Krogsvold Johansen / NTB scanpix
KAN BLI FÆRRE: Bomstasjoner på sideveier bør bort, mener regjeringen. Foto: Aleksander Krogsvold Johansen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

I juni strammet Samferdselsdepartementet inn på reglene for å sette opp bommer på sideveiene langs nybygde veier. Slike bommer har blitt satt opp mange steder for å hindre at bilister kan slippe unna betalingen, noe departementet mener har vært en uting.

Nå kan også eksisterende bommer på slike sideveier bli fjernet.

Må gå gjennom alle prosjektene

- Regjeringa er oppteken av at det skal bli mindre bompengar for folk flest. Vi har tidlegare stramma inn reglane for å sette opp bommar på sidevegar i nye vegprosjekt. No har eg bedt Statens vegvesen og Nye Veier om også å gå gjennom alle prosjekt som i dag har slike bommar for å sjå om dei kan fjernast. Eg har også bedt om innspel frå fylkeskommunane, sier samferdselsminister Jon Georg Dale.

I brevene som er sendt ut, må Statens vegvesen og Nye Veier komme med betraktninger rundt hva fjerning av bommer på sideveier i eksisterende veiprosjekt vil bety for trafikkmønster, sikkerhet, miljø og økonomi.

MINDRE BOM: Samferdselsminister Jon Georg Dale vil ha færre bomstasjoner på sideveiene fremover. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
MINDRE BOM: Samferdselsminister Jon Georg Dale vil ha færre bomstasjoner på sideveiene fremover. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Fylkeskommunene blir samtidig bedt om å gi tilbakemelding på hvordan de stiller seg til å fjerne slike bommer i prosjekt som er vedtatt i sitt eget fylke.

Må ha særlige grunner

Dale sier videre at Statens vegvesen og Nye Veier må ha særlig gode grunner for at slike bommer skal eksistere i fremtiden, og at Samferdselsdepartementet må orienteres på et tidlig tidspunkt og vurdere hver enkelt sak.

- Sidevegane brukast først og fremst av folk som køyrer til og frå barnehage, jobb, matbutikken og fritidsordningar. No vil eg ha ei vurdering av om bommane som finst på slike vegar i dag kan fjernast, slik at dei som køyrer på dei må betale mindre bompengar, avslutter han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer