Bommer på sideveier kan forsvinne

KAN BLI FÆRRE: Bomstasjoner på sideveier bør bort, mener regjeringen. Foto: Aleksander Krogsvold Johansen / NTB scanpix
KAN BLI FÆRRE: Bomstasjoner på sideveier bør bort, mener regjeringen. Foto: Aleksander Krogsvold Johansen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

I juni strammet Samferdselsdepartementet inn på reglene for å sette opp bommer på sideveiene langs nybygde veier. Slike bommer har blitt satt opp mange steder for å hindre at bilister kan slippe unna betalingen, noe departementet mener har vært en uting.

Nå kan også eksisterende bommer på slike sideveier bli fjernet.

Må gå gjennom alle prosjektene

- Regjeringa er oppteken av at det skal bli mindre bompengar for folk flest. Vi har tidlegare stramma inn reglane for å sette opp bommar på sidevegar i nye vegprosjekt. No har eg bedt Statens vegvesen og Nye Veier om også å gå gjennom alle prosjekt som i dag har slike bommar for å sjå om dei kan fjernast. Eg har også bedt om innspel frå fylkeskommunane, sier samferdselsminister Jon Georg Dale.

I brevene som er sendt ut, må Statens vegvesen og Nye Veier komme med betraktninger rundt hva fjerning av bommer på sideveier i eksisterende veiprosjekt vil bety for trafikkmønster, sikkerhet, miljø og økonomi.

Fylkeskommunene blir samtidig bedt om å gi tilbakemelding på hvordan de stiller seg til å fjerne slike bommer i prosjekt som er vedtatt i sitt eget fylke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer