Bønder får ikke bredbånd

Konkurranse skulle gi gode teletjenester over hele landet. I dag mangler store deler av landet bredbånd, og mobildekningen varierer. Verre blir det, sier eksperter.

Publisert
Sist oppdatert

- Nå skal du ikke lenger enn til utkanten av Oslo, Bergen og Tromsø før det blir vanskelig å få bredbånd. Mobildekningen er variabel over hele landet, sier teleforsker Eli Skogerbø.

Da Norge åpnet for telekonkurranse i 1998, skulle det gi lavere priser samt utbygging av telefoni- og bredbåndsnett over hele kongeriket.

I dag legger Skogerbø fram resultatene av et storstilt forskningsprosjekt om liberaliseringen av det norske telemarkedet.

Verre

- Konkurransen fordeler ikke nødvendigvis likt. Og den nye Ekomloven er ikke rettet inn mot å løse disse problemene, sier Skogerbø, til daglig professor ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo.

Ekomloven, som trådte i kraft i juni, er Norges nye lovgivning for elektronisk kommunikasjon.

Loven, som implementerer EUs nye telelovgivning, bidrar slett ikke til et noenlunde likt tjenestetilbud til telekunder i Norge, mener forskeren.

- Ekomloven er en konsekvens av harmonisering av telelovgivningen i EØS-landene, ikke av ønsker om å fordele teletjenester til alle, sier Skogerbø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer