Bønner forebygger brystkreft

Ved å spise bønner eller linser minst to ganger i uken kan du redusere risikoen for å utvikle brystkreft.

Publisert
Sist oppdatert

Studien som viser dette er publisert i The International Journal of Cancer, melder Nutraingredients.com. Forskerne har undersøkt helsefordelene ved å spise plantenes sammensetninger av flavonoler.

Mens det ikke ble funnet noen forbindelse mellom inntak av flavonoler og risikoen for å utvikle brystkreft, ble det funnet en sammenheng mellom inntak av bønner og linser og lavere kreftrisiko.

Forsøk på dyr og andre tidligere studier har funnet en sammenheng mellom flavonoler og redusert risiko for brystkreft, men det er få nye studier som støtter funnene.

De amerikanske forskerne analyserte data fra over 90.000 kvinner. Kvinnene var mellom 26 og 46 år da studien begynte i 1991. Etter åtte års oppfølging så forskerne ingen sammenheng mellom inntak av flavonoler og tilfeller av brystkreft, men fant altså en sammenheng mellom inntak av bønner og linser og redusert risiko for krefttypen.

Andre store kilder til flavonoler er te, løk, epler, brokkoli, grønn pepper og blåbær. Enkelte av disse matvarene er satt i sammenheng med redusert kreftrisiko.

Mozon.no, 12.04.2005

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer