Boom av unge, dårlige betalere

Antallet 18- og 19-åringer med betalingsanmerkninger øker kraftig.

Publisert
Sist oppdatert

Tenåringenes gjeld har økt med 50 prosent.

– Dette er en svært uheldig utvikling. I alle andre aldersgrupper er det blitt færre dårlige betalere det siste året, sier salgs- og markedsdirektør Rolf Wilhelmsen i inkassoselskapet Aktiv Kapital.

Til sammen 950 unge under 20 år er registrert som dårlige betalere. Det er en økning på over 20 prosent siden mars i fjor, viser nye tall fra kredittopplyningsfirmaet Experian. Gjelden deres har vokst med 2000 kroner, og tenåringene skylder i gjennomsnitt 12 500 kroner hver.

Mobiltrøbbel

Mobiltelefonen er den største årsaken til betalingsproblemene. Mange takler ikke overgang fra kontantkort til abonnement.

Finn billigste abonnement med DinSides Mobilkalkulator.

Kontantkort gjør det lettere å ha kontroll på mobilforbruket i tenårene. Problemet kommer når ungdommene blir myndige og får lov til å tegne abonnement.

– Mange unge er veldig aktive på mobilen og tenker ikke over hvor mye det koster. Det er ikke uvanlig med mobilregninger på 15 000-20 000 kroner. Det sier seg selv at det er omtrent umulig for ungdommer uten fast jobb å betale så store regninger, sier Rolf Wilhelmsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer