Bør barn bruke elektrisk tannbørste?

Har du barn bør du vite svaret.

Foto: Karoline Brubæk
Foto: Karoline Brubæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Philips er blant de store aktørene i markedet når det gjelder elektriske tannbørster, og i anledning vår test av de nye Philips Sonicare-tannbørstene til barn har vi derfor spurt Morten H. Rolstad, informasjonssjef i Den norske tannlegeforening(=DNT), om hva han mener.

DinSide gjør oppmerksom på at Rolstad ikke selv har prøvd de aktuelle tannbørstene, men at hans uttalelse er gitt på generelt grunnlag med utgangspunkt i pressemeldingen fra Philips.

Vil du anbefale barn å bruke elektrisk tannbørste?

- Ja, det er vel ingen grunn til ikke å gjøre det. Og dersom en el-tannbørste kan være med på gjøre tannpussen morsommere og lettere, så er det naturligvis bare fint, sier Rolstad, før han presiserer:

- Husk likevel at en el-tannbørste aldri må erstatte mor og fars innsats. Dessuten tror jeg jo at man kommer langt med en vanlig tannbørste og litt fantasi og kreativitet. Men bevares; bruk gjerne el-tannbørsten som et hjelpemiddel.

- Foreldre må uansett ikke overlate ansvaret for tannpussen til barnet selv i den aldersgruppen vi her snakker om – altså 4-10 år. Pressemeldingen fra Philips tyder på at det er det de har tenkt seg, og det er slett ingen god idé.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer