Bør barn få mobil?

- Men er det egentlig lurt å kjøpe mobil til barna? For foreldre er det nok en stor trygghet å vite at man kan få fatt i barna sine, for eksempel om de er for sene, eller om noe uventet skulle skje.

Publisert
Sist oppdatert

Enda viktigere er det kanskje å vite at barna har muligheten til å kontakte foresatte om de skulle trenge det, enten det er fordi de skulle havne i en situasjon der de trenger voksenhjelp - eller rett og slett for å betrygge engstelige foreldre og si at de blir ti minutter for sent hjem til middag.

Det er imidlertid ikke bare dette som er grunnen til at barna ønsker seg mobil. For barn har mobilen to hovedfunksjoner. Å kunne ringe foreldrene er én, men den viktigste er nok å kunne holde seg oppdatert sosialt, og alltid være tilgjengelig, slik at man ikke går glipp av noe.

Før mobilen ringte barn vennene sine hjemmefra. De gjorde avtaler og møttes, og det var naturlig at ikke alle potensielt sett hadde muligheten til å være med hver gang - for eksempel hvis man allerede var ute i hagen og lekte med noen andre barn. Med mobiltelefoner er man derimot alltid tilgjengelig.

Dette kan være en uheldig stressfaktor for barn både med og uten mobil. Barna som har mobil og stor omgangskrets kan få alt for mange fristende tilbud, og for lite tid for seg selv - eller de kan bli sittende og vente ved mobilen, på at vennene skal ta kontakt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer