Bør barn gå, eller bli kjørt til skolen?

Er du en av de som ønsker at barna dine skal gå til skolen for at de skal holde seg i form? Tanken er god, men det er nok ikke den beste måten å holde dem i form på, viser nye studier.

Publisert
Sist oppdatert

En ny britisk studie viser at det å gå til og fra skolen ikke har noe å si på barnas totale aktivitetsmengde i løpet av en uke.

Studiene ble ledet av Terry Wilkin, professor i endokrinolog og metabolisme, som til daglig jobber ved Peninsula Medical School og Derriford Hospital i Plymouth, England.

Wilkin og hans kollegaer sammenlignet aktivitetsnivået hos 275 femåringer det første året de gikk på barneskolen. Noen av disse ungene gikk til skolen mens andre ble kjørt.

Forskerene fulgt opp og overvåket barna mens de gikk til skolen i fem påfølgende skoledager og en helg for å kunne måle barnas fysiske aktivitet.

Barnas høyde, vekt og kroppsfett ble også målt.

- Selv om de barna som gikk til og fra skolen fikk notert mer aktivitet enn de som ble kjørt, hadde ikke det å gå til skolen noen mer innvirkning på det totale ukentlige aktivitetsnivået, skrev forskerene.

- De som ble kjørt med bil hadde sammenlagt like høyt aktivitetsnivå som de som måtte gå til skolen, skriver forskerene videre.

Flesteparten av barna som deltok i studiene (84 prosent) hadde rundt 800 meter å gå til skolen, med et gjennomsnittlig tidsforbruk på seks minutter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer