Bør du binde opp renta nå?

I dag er dagen da Norges Bank bestemmer rentenivået for nærmeste fremtid. Det hersker ikke lenger særlig tvil om at Norges banks signalrenter vil bli satt opp på dagens hovedstyremøte, og de fleste finansinstitusjoner har allerede forberedt seg på en renteøkning.

Bilde: Anne Angelshaug
Bilde: Anne Angelshaug Vis mer
Publisert

Ryktene og spekulasjonene rundt renteøkningen har allerede versert i lang tid, og dersom du ikke er helt sikker på hvorfor dette skjer, hvilke konsekvenser det vil få og hvilke muligheter du selv har bør du lese videre..

Opp 1%

Det er mye som tyder på at renten i dag blir satt opp med 0.25%, og at dette kun er starten på en oppgang som kan ende på opp mot 1 % økning innen våren 2001. Norges Bank har i lengre tid signalisert ønsket om å dempe presset i norsk økonomi med en mindre renteoppgang for dermed å minke forbrukernes kjøpekraft.

Med dette følger også en oppgang i bankenes utlånsrente, og det er i utgangspunktet her du som enkeltperson vil bli påvirket av avgjørelsen som fattes i dag. Mange banker har allerede satt opp rentene selv om en del fortsatt oppererer med gamle satser. Flere finansinstitusjoner ligger nemlig på etterskudd og har ikke tatt konsekvensene av de siste økningene i pengemarkedsrenten.

Mye tyder derfor på at de aller fleste bankene nå vil velge å øke utlånsrentene.

Smart å binde opp renta?

Bankenes tall viser at mange lånetagere får økt interesse for fastrente i perioder med renteøkninger. Men hvor smart er det å binde opp renta i dag? Bør du velge fast, flytende eller en kombinasjon? Dette avhenger klart av din egen situasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer