Bør du binde studielånet?

Ja, og forsiktig ja - det er svarene vi får fra ekspertene når vi spør om vi skal binde studielånsrenten.

Bør du binde studielånet?
Publisert
Sist oppdatert

I går meldte Statens Lånekasse at fastrenten trolig blir fastsatt til 7,6 prosent fra den 1. juli i år. Renten blir endelig fastsatt den første uken i juni, og det vil da være mulig å binde studielånet for både tre og fem år.

Fra 1. juli vil den flytende renten være 7,4 prosent, men prognoser fra Lånekassen viser at man forventer at den vil krype oppover fra 1. oktober.

Betyr det at det er lurt å binde renten før du drar på sommerferie?

Kanskje ja

- Om man skal binde renten eller ikke avhenger av utviklingen på norske statsobligasjoner, sier sjeføkonom i Fokus Bank, Frank Jyllum.

Ifølge sjeføkonomen tilsier bankens prognoser at obligasjonsrenten vil øke de neste 1-2 årene, hvoretter den vil falle litt etter 2-3 år. Etter det tredje året forventer banken en flat utvikling i rentenivået.

- Jeg mener at det neste er ett fett om du binder eller ikke, men kan likevel godt gi en svak anbefaling på å binde renten. Det gjelder selvfølgelig spesielt for de som ønsker forutsigbarhet i økonomien sin. Man kan i alle fall si at det absolutt ikke er en dyr forsikring, sier renteeksperten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer