Bør du drikke melk?

Sunt eller ikke? Diskusjonen fortsetter.

- Det som er bra med denne undersøkelsen er at den viser klart og tydelig at personer som har drukket melk, ikke tar skade av det, sier dansk ekspert. Foto: /colourbox.com
- Det som er bra med denne undersøkelsen er at den viser klart og tydelig at personer som har drukket melk, ikke tar skade av det, sier dansk ekspert. Foto: /colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Personer som har drukket mye fet melk opp gjennom årene, tar ikke skade av det, viser ny forskning. Det avvises nå at et høyt inntak av fet melk og andre meieriprodukter kan øke risikoen for hjerte- og karsykdommer, som man lenge har trodd, ifølge danske Politiken.

Kritikerne er samtidig tydelige på hva de mener, og lenger ned i saken kan sjekke argumentene deres.

- Margarin gjør deg tykk og dumDrikk skummet melkBare to glass hjelper!

Lavere dødelighet blant barn

I den nye studien har britiske og australske forskere fulgt opp en 65 år gammel kostholdsundersøkelse blant barnefamilier i England og Skottland, for å se hvordan forbruket av meieriprodukter i barndommen har hatt en helsemessig påvirkning i senere alder.

Blant resultatene kommer det fram at det var en lavere dødelighet blant personer som kom fra familier med høyest forbruk av meieriprodukter. Forskerne så for eksempel at et høyt forbruk av melkeprodukter i barndommen reduserte risikoen for å få slag. De barna som hadde fått i seg mest kalsium og som hadde størst forbruk av meieriprodukter hadde lavere dødelighet enn de som hadde fått i seg mindre mengder, skriver vitenskapsmagasinet Physorg.com.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.