Bør du endre skattekort?

Sjekk om du bør endre skattekortet ditt for 2005, eller om du kan slappe av.

Publisert
Sist oppdatert

- Er din lønn litt høyere eller litt lavere enn det som står på skattekortet, trenger du ikke å gjøre noe, sier administrerende direktør i Skattebetalerforeningen, Tore Fritsch.

Grunnen er at de som har tabellkort, hvilket er det fleste, ikke vil bli påvirket av at inntektsopplysningene er feil. For det praktiske med tabelltrekk er jo nettopp at det trekkes et korrekt skattebeløp selv om inntekten skulle ha endret seg.

Varselslamper

Men stemmer fradragene på papiret dårlig med virkeligheten, bør varsellampene lyse.

- For eksempel hvis du har kjøpt eller solgt bolig, og dermed fått flere eller færre gjeldsrenter. Disse vil ha en direkte innvirkning på fradragene dine. Derfor bør du regne ut om gjeldsrentene stemmer, og endre skattekortet med en gang dersom det ikke er tilfellet, sier Fritsch.

Næringsinntekt

Også de som forventer næringsinntekt, bør være observante.- Næringsinntekt beskattes nemlig ikke på samme måte som lønnsinntekt, så derfor må man selv sørge for å få satt opp skatteprosenten hvis det er aktuelt, sier direktøren i Skattebetalerforeningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.