Bør du gjøre det selv?

Håndverker er så dyrt at det kan lønne seg å ta fri uten lønn og gjøre det selv.

Gjøre det selv?  Din timepris er nok mye lavere enn håndverkerens. Spørsmålet er hvor mye du får gjort pr. time. Foto: Colorbox
Gjøre det selv? Din timepris er nok mye lavere enn håndverkerens. Spørsmålet er hvor mye du får gjort pr. time. Foto: Colorbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Medianlønnen i Norge lå i følge Statistisk Sentralbyrå på 31.802 kroner i 2008. Ifølge DinSides timelønnskalkulator skulle det tilsvare 202 kroner timen. Trekker man fra skatt, men legger til feriepenger og opptjent pensjon, skulle man få en tapt timefortjeneste på rundt 170 kroner for gjennomsnittsnordmannen.

Den nye tommeltottkalkulatoren

Bergens tidende hevdet nylig at man måtte tjene over 1.000 kroner timen for at det skulle lønne seg å la håndverkere gjøre jobben. Da tok de utgangpunkt i at du betaler 600 kroner timen.

Utfallet vil variere litt med hvilke fradrag du har i lønnen og dermed med hvor høy skatteprosent du har. Det er jo heller ikke alle håndverkere som koster 600 kroner timen. Men aller mest vil det variere med hvor rask og flink du er. Det er lett å bruke ikke tre, men syv ganger så lang tid som en håndverker på f.eks. å pusse opp badet. Tro oss.

Den nye Tommeltottkalkulatoren lar deg beregne hvor mange ganger så lang tid enn håndverkeren du kan tillate deg å bruke, om du stadig skal ha en fortjeneste på å gjøre jobben selv.

Alternativt kan du gjøre jobben på fritiden, da du ellers bare hadde sett på tv eller hatt kvalitetstid med barna. La dem leke i rundkjøringen!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer