Bør du spare i fond nå?

Stadig flere sparer i fond. Er nå et smart tidspunkt å sette sparepengene i fond?

ER DET SMART Å STARTE FONDSSPARING NÅ? En svak kronekurs gjør det isolert sett mindre lønnsomt å plassere penger i utlandet, fordi man vil tape på en eventuell styrking av kronen. Men det er vanskelig å spå hvordan kronekursen vil utvikle seg, sier økonomieksperter. Foto: BERIT B. NJARGA
ER DET SMART Å STARTE FONDSSPARING NÅ? En svak kronekurs gjør det isolert sett mindre lønnsomt å plassere penger i utlandet, fordi man vil tape på en eventuell styrking av kronen. Men det er vanskelig å spå hvordan kronekursen vil utvikle seg, sier økonomieksperter. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Verdipapirfondenes forening (VFF) har det vært en kraftig økning i antall spareavtaler i aksje- og kombinasjonsfond i første halvår 2015.

Det ble opprettet nesten 50.000 nye avtaler om fast sparing i verdipapirfond i løpet av årets seks første måneder, og totalt har nordmenn nå omtrent 760.000 slike avtaler om trekk av et fast beløp fra bankkontoen hver måned, som settes i aksje- eller kombinasjonsfond, ifølge VFF.

Er «riktig» tidspunkt å gå inn i fondssparing på?

LES OGSÅ: Det skiller 100.000 kroner i avkastning på fondssparing og penger i banken

- Vanskelig å «time» markedet

- Det er vanskelig å finne det riktige tidspunktet å gå inn i markedet på. En svak kronekurs gjør det isolert sett mindre lønnsomt å plassere penger i utlandet, fordi man vil tape på en eventuell styrking av kronen. Men det er vanskelig å spå om hvordan kronekursen vil utvikle seg. Det er ikke opplagt at den vil bli sterkere fremover, uttaler Steinar Holden, professor ved Det økonomiske fakultetet ved Universitetet i Oslo til Dinside.

Dette støttes av flere aktører innenfor bank- og fondssparing, som Dinside har snakket med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer