Bør du spare i fond nå?

Stadig flere sparer i fond. Er nå et smart tidspunkt å sette sparepengene i fond?

ER DET SMART Å STARTE FONDSSPARING NÅ? En svak kronekurs gjør det isolert sett mindre lønnsomt å plassere penger i utlandet, fordi man vil tape på en eventuell styrking av kronen. Men det er vanskelig å spå hvordan kronekursen vil utvikle seg, sier økonomieksperter. Foto: BERIT B. NJARGA
ER DET SMART Å STARTE FONDSSPARING NÅ? En svak kronekurs gjør det isolert sett mindre lønnsomt å plassere penger i utlandet, fordi man vil tape på en eventuell styrking av kronen. Men det er vanskelig å spå hvordan kronekursen vil utvikle seg, sier økonomieksperter. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Verdipapirfondenes forening (VFF) har det vært en kraftig økning i antall spareavtaler i aksje- og kombinasjonsfond i første halvår 2015.

Det ble opprettet nesten 50.000 nye avtaler om fast sparing i verdipapirfond i løpet av årets seks første måneder, og totalt har nordmenn nå omtrent 760.000 slike avtaler om trekk av et fast beløp fra bankkontoen hver måned, som settes i aksje- eller kombinasjonsfond, ifølge VFF.

Er «riktig» tidspunkt å gå inn i fondssparing på?

LES OGSÅ: Det skiller 100.000 kroner i avkastning på fondssparing og penger i banken

- Vanskelig å «time» markedet

- Det er vanskelig å finne det riktige tidspunktet å gå inn i markedet på. En svak kronekurs gjør det isolert sett mindre lønnsomt å plassere penger i utlandet, fordi man vil tape på en eventuell styrking av kronen. Men det er vanskelig å spå om hvordan kronekursen vil utvikle seg. Det er ikke opplagt at den vil bli sterkere fremover, uttaler Steinar Holden, professor ved Det økonomiske fakultetet ved Universitetet i Oslo til Dinside.

Dette støttes av flere aktører innenfor bank- og fondssparing, som Dinside har snakket med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.