Snørra renner, likevel roper joggeskoene fra gangen. Men når bør du la trening være trening? Når er det lurt å holde sengen, og når er det ingenting i veien for en liten treningsøkt?
Her hersker det mange teorier, og ifølge Lommelegen er det nesten opp til den enkelte å kjenne etter hvordan formen er.
- Man skal ikke trene med feber, og bør ha hatt minst en feberfri dag før man begynner å trene igjen. Og da bør man gå litt ned på intensitet de første øktene for å kjenne kroppens reaksjon på treningen, skriver Lommelegen.
Penicillinkur
Går man på medisiner som penicillin eller betennelsesdempende kan man også med fordel ta det med ro mens kuren pågår. Er man i tvil, kan man konsultere med lege.
Ifølge Lommelegen er det også viktig å være klar over at de reaksjonene som skjer ved trening som økt puls, svette, andpustenhet kan minne om de symptomene som skjer ved nervøsitet, angst, men man bør ikke skremmes fra trening av den grunn..
Er du syk uten å vite det?
Gledeshormoner
Føler du deg skikkelig syk bør du altså ikke trene. Men neste gang du vurderer å bli liggende under teppet fordi du har lette menssmerter eller litt hodepine, bør du huske på at trening utløser gledeshormoner som virker smertedempende på kroppen. I tillegg vil oksygenopptaket øke, noe som ofte tar brodden av hodepinen. Trener du deg varm og svett, vil du ikke bare få blodomløpet ordentlig i gang, du vil også svette ut avfallstoffer.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger