- Bør jeg gå tur i dag?

Ikke rart Saera Kahns telefonregning ble høy...

Saera Kahn(Ap) skal ha brukt 1.100 kroner på spåtjenester i løpet av en dag. Vi har undersøkt hvor mange minutter spådom du får for den summen. Bildet er en montasje. Foto: Arbeiderpartiet/Colourbox
Saera Kahn(Ap) skal ha brukt 1.100 kroner på spåtjenester i løpet av en dag. Vi har undersøkt hvor mange minutter spådom du får for den summen. Bildet er en montasje. Foto: Arbeiderpartiet/Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken ble enda en politiker tatt i å lyve.

Arbeiderpartipolitiker og stortingsrepresentant Saera Kahn har fått mye oppmerksomhet den siste uken, på grunn av noen særs høye telefonregninger. Det tok ikke lang tid å finne ut hvorfor regningen var så høy. Hun hadde ringt spåkonetjenester og til utlandet.

Først nektet hun for samtalene med spåkoner og klarsynte, deretter snudde hun og innrømte teletorgsamtalene.

- Mine telefonregninger har vært meget høye. Jeg har imidlertid i ettertid dekket mine telefonutgifter selv og tilbakebetalt beløp som overstiger gjennomsnittlige telefonutgifter på Stortinget. Det har ikke tidligere kommet fram at store deler av utgiftene har vært knyttet til samtaler med alternative veiledere; såkalte klarsynte. Det beklager jeg på det sterkeste. Det medfører riktighet at jeg også har hatt private samtaler med utlandet, skriver Kahn i en pressemelding.

NB: DinSide erfarer at Saera Kahn trakk seg fra Arbeiderpartiet nominasjonsliste for en knapp time siden.

- Hun ringte oss klokka 14.50 og fortalte hun hadde bestemt seg for å trekke seg. Hun understreket at hun ikke har gjort noe ulovlig, men velger å trekke seg, sier Geir Axelsen, leder av nominasjonskomiteen i Oslo Ap, ifølge Dagbladet.no.

Les også: Sjekk hvor mye du ringer

Samiske aner og gode resultater

Vi skal ikke spekulere i hvorvidt en ukjent stemme på telefonen kan fortelle sannheter om innringers liv og fremtid, men vi har funnet ut hvor mye det koster å snakke med spåkoner.

Støvet er blitt børstet av DinSides krystallkule, og vi avslører at det er svært dyrt å ringe såkalt klarsynte.

Spåkone Lillian Johnsen sier til VG Nett i dag at Kahn brukte opp til 1.100 kroner på en dag. Deretter ble hun stengt ut fra teletorgtjenesten. Vi har gått ut fra Kahns storforbruk på 1.100 kroner dagen, og regnet ut hvor mye spåtjeneste man får for dette beløpet.

Spåkonene, eller seerskene som noen kaller seg, har stort sett spesielle felt og evner. En av seerskene reklamerer med blant annet samiske aner og gode resultater. En annen er født med røntgensyn, mens en seerske er dyktig på healing og fjernhealing. Noen seersker finner tapte gjenstander og dyr, mens andre har spesialisert seg på parforhold og kjærlighet. Det finnes også de som benytter krystallkule og kan spå i kaffegrut.

Her er prisen på spåkonetjenestene
SpåtjenestePris per minuttFakturagebyrSpåtjeneste for 1.100 kroner
Monica T. Løvås26 42,30 min
Monica26 42,30 min
Jorunn Nilsen26 42,30 min
Iren26 42,30 min
Internasjonal seerske26 42,30 min
Ruth26 42,30 min
Den samiske spåkvinnen Inga26 42,30 min
Cindy26 42,30 min
JANs spåtelefon26 42,30 min
Inger A.26 42,30 min
Henning Hai Lee Yang29,94535,30 min
Synske Maya29,94535,30 min
Synske Chani29,94535,30 min
Tone`s magiske verden29,94535,30 min
Klarsynte Inga29,94535,30 min
Lucia29,94535,30 min
Synske Linn29,94535,30 min
Spåmannen Birk29,94535,30 min
Brith29,94535,30 min
Klarsynte Kali29,94535,30 min
Synske Heidi29,94535,30 min
Egyptiske Zenobe29,94535,30 min


I går skrev vi om direktesalgsselskap som tiltrekker seg nye medlemmer/selgere i nedgangstider. Les hele saken her

Spåkone Sima Millon bekrefter overfor Bergensavisen at pågangen på spåkonetjenester er merkbart større for tiden.

- Alle er opptatte av den økonomiske situasjonen, sier spåkonen til Bergensavisen.

Hun har både aksjemeklere, politikere og toppsjefer i sitt klientell, men også privatpersoner.

- De lurer på om det lønner seg å selge huset, om de skal investere og hvor de skal investere og så videre, sier Millon til Bergensavisen.

Les også: Telefonregningen er en skjult feriekostnad

Stem!

Er spåkoner troverdige? (Avsluttet)
Absolutt ikke. De snakker vrøvl, og det er dyrt.(81%) 849
Noen kanskje. Jeg er tilbøyelig til å tro at noen har peiling.(12%) 130
Jeg synes de er troverdige, og kontakter gjerne spåkoner fremfor venner for å få gode råd og innsikt.(4%) 44
Jeg har benyttet meg av spåkonetjenester, og mener de vet hva de driver med.(2%) 19
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Bør jeg gå en tur idag?

Mental Helse Norge får et ikke ubetydelig antall henvendelser som fra folk som har blitt hekta på spåkonetjenester.

- Noen av innringerne og innskriverne har utviklet et avhengighetsforhold til spåtjenester. Mange sliter med å ta beslutninger selv og bruker spåkonetjenestene til dette. Noen ringer oss fordi de har så høy gjeld på grunn av teletorgtjenester, sier Inger Ellingsen, daglig leder i Mental Helses hjelpetelefon.

Denne uken ble hun oppringt av en dame som hadde brukt 4.000 kroner på spåkonetjenester på to dager, og for en tid tilbake ble hun kontaktet av en dame som hadde pådratt seg 60.000 kroner i gjeld på grunn av spåtjenester.

- De er gjerne fortvila, lei seg og har angst, det forsterkes gjerne av at de blir avhengige. De som blir avhengige har gjerne lav selvtillit, og stoler ikke på egen evne til å ta beslutninger. Spåkonene blir ringt opp med spørsmål som "bør jeg gå en tur i dag?". Og hvis man allerede sliter med å ta egne beslutninger, kan det bli enda verre, sier Ellingsen, som bekrefter at det stort sett er kvinner som kontakter dem.

Ellingsen tror det er vanskelig å be om hjelp hvis man er avhengig av å ringe spåkoner.

- Terskelen for å be om hjelp er kjempehøy. Det er flaut å ha spilleproblemer, men det er enda verre å verre avhengig av spådamer, sier Ellingsen.

Hvordan kan man få hjelp?
- Oppsøk fastlegen din, da kan du få henvisning til psykolog. Du bør også oppsøke banken din, og eventuelt be om økonomisk rådgivning. Hvis du tar kontakt med telefonoperatøren din, kan dere sikkert bli enige om å stoppe muligheten til å ringe slike numre, sier Ellingsen.

Ellingsen mener spåkonene også har et ansvar for å sette en grense, sånn at folk ikke bruker altfor mye penger på dem. Mange av spåtjenestene har en prosedyre der de blant annet henviser til Mental Helses hjelpetelefon hvis innringerne er psykisk syke. Det finnes også rutiner rundt henvendelser om selvmord og alvorlige problemer, utarbeidet i samarbeid mellom Teletopia og Mental Helse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer