Bør jobbsøker møte opp personlig hos arbeidsgiver?

Kan virke mot sin hensikt, mener bemanningsselskapet Verto Norge.

JOBBJAKT? Å møte opp uanmeldt kan virke mot sin hensikt, mener bemanningsbyrået Verto Norge. Foto: BERIT B. NJARGA
JOBBJAKT? Å møte opp uanmeldt kan virke mot sin hensikt, mener bemanningsbyrået Verto Norge. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Dinside nylig skrev om jobber som aldri utlyses, var ett av rådene fra NAV å møte opp personlig på arbeidsplasser hvor du som arbeidssøker kunne tenke deg å jobbe.

Dette er ikke et godt råd, ifølge bemanningsbyrået Verto Norge. De mener det å dukke opp på døren med CV-en i hånda i verste fall kan ødelegge sjansen for jobb i den bedriften.

Men det trenger ikke være tilfellet for alle.

Uenige om personlig oppmøte

Verto Norge skal ha fått flere tilbakemeldinger fra jobbsøkere, om at de i veiledning fra NAV er blitt rådet til nettopp personlig oppmøte hos bedrifter.

Verto mener derimot at det å møte opp personlig for å levere søknad og CV til ledelsen hører fortiden til, og at man i verste fall kan ødelegge sjansen for jobb. Ikke minst fordi daglige ledere og personalsjefer har en hektisk hverdag, gjerne med avtaler på løpende bånd.

- Det kan fort bli et irritasjonsmoment med flere uanmeldte besøk, og om alle interesserte til en stilling skulle møte personlig blir det mye ekstraarbeid, påpeker Lene Moen Karlsen, kommunikasjons- og markedsansvarlig i Verto.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer