Mobilbruk i bil

- Bør koste en månedslønn

Gjensidige forsikring mener tiden er moden for en kraftig økning i gebyrsatsene for mobilbruk i bil, og foreslår bøter på inntil en månedslønn.

ØNSKER DYRERE FORELEGG: Gjensidige Forsikring ønsker en kraftig økning i gebyrsatsene for ulovlig bruk av mobil i bilen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
ØNSKER DYRERE FORELEGG: Gjensidige Forsikring ønsker en kraftig økning i gebyrsatsene for ulovlig bruk av mobil i bilen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Ferske tall fra politiet viser at forelegg for ulovlig bruk av mobil i bil har økt, til tross for innføring av to prikker på førerkortet fra 1. januar 2019.

Gjensidige forsikring mener tiden nå er moden for en kraftig økning i gebyrsatsene.

- Det vil svi ut fra den lommeboka du har, og vi mener det vil skremme bilistene fra å fikle med mobilen mens de kjører, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige Forsikring til Dinside.

Rysstad forteller at forsikringsselskapet bruker anledningene de har til å kommunisere temaet, og jobber aktivt med det.

Han minner om at flere titalls liv har gått tapt som følge av mobilbruk i bil, ifølge Statens Vegvesen.

Rysstad opplyser om at det i første halvår i 2018 ble det skrevet ut 8.234 forelegg til sjåfører for ulovlig mobilbruk under kjøring. I samme periode i år er tallet økt med 6,1 prosent.

Ønsker varierte bøter

- Økningen viser at mange ikke respekterer forbudet mot å bruke håndholdt mobil under kjøring, sier Rysstad.

Gjensidiges forslag vil bety et forelegg på inntil 50.000 kroner hvis du tjener 600.000 kroner i året. Forelegget i dag er kun på 1.700 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer