Coronaviruset

Børsfall: Dette skjer med lånet og sparepengene

Både børsen og krona stuper som følge av virusfrykt. Slik vil det påvirke norske bankkunder.

FALL: Hovedindeksen på Oslo Børs falt med 12 prosent mandag 9. mars. Les saken under for å vite hvordan dette påvirker norske forbrukeres boliglån og sparepenger. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix.
FALL: Hovedindeksen på Oslo Børs falt med 12 prosent mandag 9. mars. Les saken under for å vite hvordan dette påvirker norske forbrukeres boliglån og sparepenger. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Børsfallet på 12 prosent fra start mandag morgen er det største siden 1987. Fallet på Oslo Børs var imidlertid redusert til rundt 8 prosent etter tre kvarters handel.

Sjefstrateg Christian Lie i Danske Bank sier til Dagens Næringsliv at et prisfall på 11 til 12 prosent er av historiske proporsjoner, og kaller dette et krakk.

Det er både coronavirusets virkning på den internasjonale økonomien og et kraftig fall i oljeprisen som får skylda for børsstupet.

Så, hvordan vil dette påvirke norske forbrukere med boliglån og sparepenger på konto og i fond?

Boliglån og fastrente

I forrige uke skrev Dinside om at Goldman Sachs, en av verdens største investeringsbanker, spår en rekke rentekutt over hele verden, blant annet i Norge. De tror Norges Bank kommer til å kutte styringsrenta allerede på rentemøtet 19. mars, og at det vil komme enda et rentekutt før året er omme.

- Setter Norges Bank ned renta er det en mulighet til å få lavere pris på boliglånet ditt, sa Elisabeth Realfsen i Finansportalen til Dinside i denne forbindelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer