Bort med badevekten

Publisert
Sist oppdatert

Bort med badevekten!

Har du lyst til å slanke bort litt av feriefettet ? Da kan det være greit å vite at det er viktigere å konsentrere seg om livvidden, enn om badevekten. Det er riktigere i forhold til om du er overvektig, og på den måten ser du dessuten raskere resultater! Les våre råd om slanking, og få tips om mettende kosthold for menn.

Kaloritelling er et mas. Det er ofte viktigere hva du spiser enn hvor mye du spiser, og det er viktig å spise minst fire måltider om dagen hvis du ønsker å gå ned i vekt. Da unngår du å bli så sulten mellom måltidene at du overspiser til neste måltid. Ikke bruk badevekt. Mål livvidden i stedet!

Langsomt ned

Langsom vektnedgang er best. Slanker du deg for hardt, skrur kroppen ned stoffskiftet. Dette holder seg lavt også etter at du begynner å spise mer mat når slankekuren er over. Dermed går du lett opp igjen i vekt. Det som var en slankekur kan ende som en fetekur.

Hvis du likevel skulle velge en hard kur for å gå fort ned i vekt, må du etter kuren gå over til fettredusert kost eller kost med lav glykemisk indeks og fortsette med slik mat. Det er vanskelig å holde igjen på spisingen i en omstillingsperioden. Derfor anbefaler vi at du velger langsom vektnedgang og omlegging til mettende, ikke for fet mat. Denne kosten bør være slik at du kan beholde den i årene framover, bare justert for mengde i forhold til aktivitet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer