Bort med ti-pakningen fra 1. juli

Men butikkhyllene blir ikke tomme med en gang.

Ti sigaretter er ti for få. Fra 1. juli skal ti-pakningen fases ut. Foto: Berit B. Njarga
Ti sigaretter er ti for få. Fra 1. juli skal ti-pakningen fases ut. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Før jul skrev DinSide om et forslag som skal fjerne ti-pakningene fra butikkhyllene. Nå trer forbudet i kraft. Fra 1. juli er det ikke lenger lov å selge sigarettpakker med færre enn 20 sigaretter.

Dette er ikke enestående for Norge. Ifølge Helsedirektoratet har også EU anbefalt sine medlemsland å innføre forbud mot salg av små sigarettpakker. Forbudet er nå innført i 18 EU-land, blant disse er Sverige, Danmark og Finland.

Husk at du ikke kan kjøpe taxfree-varer på disse reisene!

Ikke tomt med en gang

Men det betyr ikke at de gråkledde skapene merket TOBAKK blir tomme for de minste røykpakningene riktig ennå. Selv om de blir forbudt er det gitt overgangsbestemmelser som gir grossister og utsalgssteder amnesti i ett år. Det betyr at de kan selge ut restlageret av ti-pakninger, bare de gjør det innen neste sommer.

Bakgrunnen for forbudet er at man mener de billigere småpakningene er lettere tilgjengelig for barn og unge, ettersom denne gruppen er mer bevisst på pris enn voksne. Så spørs det om den lille forskjellen er nok til å forhindre kjøp, eller om de bare slår seg sammen og deler større pakninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer